Zoek tickets

Waarom bij ons bestellen?

  • 100% veilig betalingssysteem

  • Betaal in euro

  • Meer dan 3,5 miljoen verkochte tickets

Vergelijkbare tickets

Vergelijkbare categorieën

Catacomben van Parijs: zonder wachtrij

 
Vanaf € 36,80

Het ondergrondse van Parijs: er rijden metro's, er zijn riolen en dan zijn er de catacomben. Dit massa kerkhof vol met botten maakt uw trip naar Parijs heel anders. Sla de wachtrij over bij deze tour en loop direct naar dit macabere, one-of-a-kind ervaring.

Hoogtepunten

- Sla de wachtrij over bij de Catacomben
- Bekijk de skeletten van voormalige Parijzenaars
- Bezoek het angstaanjagende monument gebouwd in 1788
- Leer over de Parijse geschiedenis met een audio gids

Wat kan ik verwachten?

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het zou zijn om echte catacomben te bezoeken? Dit is hét moment om erachter te komen. Tijdens deze tour loopt u op uw eigen tempo, luisterend naar uw audio gids en u ontdekt het lugubere maar toch fascinerende gangen van dit ondergrondse massagraf.

De catacomben dateren uit eind 1700, toen er een serieus probleem ontstond in Parijs. De begraafplaatsen van de stad liepen over, verslechterden en veroorzaakten een gezondheidscrisis. Parijzenaars hielden er niet van om over de lijken te stappen als zij op straat liepen. Begrijpelijk toch?

Het was duidelijk dat er iets gedaan moest worden aangezien de begraafplaatsen begonnen in te storten onder het gewicht. Twee jaar lang maakten arbeiders nachtelijke ritten in zwart bedekte wagen, waarbij ze menselijke resten van de begraafplaatsen naar de mijnschachten in de buurt van Rue de la Tombe-Issoire brachten. Vandaag de dag, de hoeveelheid lichamen die rusten in de catacomben is 3x groter dan de huidige Parijse bevolking.

Nieuwsgierige Parijzenaars waagden zich in 1850 al aan de catacomben. Volg hen in hun voetstappen. De catacomben zijn niet voor bangeriken (of zwakke magen), maar als u het toch aandurft, kunt u zeker een hele bijzondere ervaring toevoegen aan uw trip naar Parijs.

Hoe werkt het?

Uw e-ticket wordt naar u gemaild zodra uw boeking is voltooid. Neem een geprinte versie mee of laat het ticket zien op uw mobiele telefoon.

Belangrijke informatie

- Deze tour is alleen voor volwassenen (18+)
- De temperatuur in de catacomben kan erg laag zijn, 14 graden, dus kleed u hierop
- Wegens veiligheidsredenen is het verboden om koffers of bagage mee te nemen in de catacomben. Tassen mogen niet groter zijn dan 40x30cm en mogen niet op de schouders gedragen worden. Er is geen plek om uw tassen te controleren.
- Deze tour is niet geschikt voor minder validen, aangezien er 131 treden naar beneden moet worden gelopen en 112 terug naar boven.
- Mensen met hart- of ademhalingsproblemen, zwangere vrouwen, of mensen met bepaalde psychische aandoeningen worden afgeraden om de catacomben te bezoeken.

Ticket categorieën

Volwassene (18+)

Bestel

zat, 25 mrt 2023

Direct bevestiging

Mobiele voucher toegestaan

Bespaar tijd, sla de wachtrij over

Audio gids

Wat is inclusief?

- Geen wachtrij bij de Catacomben
- Audio guide beschikbaar in Engels, Frans, Spaans en Duits

Vertrektijden

Routebeschrijving

Adres
Les Catacombes de Paris 1, Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014, Parijs Frankrijk

×

Helpdesk

070 891 26 05 070 891 26 05

Hulp nodig? Wij helpen u graag!